Kinderziektes

pexels-photo-5998459

Kinderziektes

Op onze afdeling houden we ons bezig met diverse aspecten van kindergezondheid. We verzorgen de opvolging van gezonde kinderen, uitvoering van screenings, toediening van alle kindervaccinaties, verstrekken van voedingsvoorlichting en -begeleiding, en volgen de groeiontwikkeling van kinderen van 0 tot 15 jaar nauwlettend. In geval van ziekte zijn we ook verantwoordelijk voor het stellen van diagnoses en het uitvoeren van behandelingen. Ons volledige team handelt altijd met inachtneming van de principes van de kinderpsychologie.

Binnen het domein van baby- en kindervoeding richten we ons op de optimale voeding voor deze leeftijdsgroep. We besteden speciale aandacht aan de ontwikkeling en opvolging van baby’s, met inbegrip van het aanpakken van zaken zoals ziekten en geelzucht bij pasgeborenen. We volgen nauwgezet de groei en ontwikkeling van pasgeborenen op, inclusief diagnostische procedures zoals heup echografie (USG) indien nodig.

Verder behandelen we kwesties met betrekking tot groeistoornissen en zwakheden bij kinderen, en bieden we zorg en begeleiding bij aandoeningen zoals anorexia, diarree, braken, en diverse longziekten. Voor kinderen met astma zorgen we voor gerichte behandelingen om hun symptomen onder controle te houden. Daarnaast houden we ons bezig met het managen van geelzucht, maagpijn en koorts, en bieden we passende medische interventies om deze aandoeningen effectief aan te pakken.