Obesitas Behandelcentrum

Obesitas Behandelcentrum

Met onze academische staf en ons deskundige zorgteam maken we gewichtsverlies 'blijvend' en brengen we je naar een gezond leven.

"Wij ondersteunen u volledig in de strijd tegen obesitas voor een gezonde toekomst!"

Wij begrijpen dat een gezonde levensstijl begint met gewichtsbeheersing. Het aanpakken van obesitas is een cruciale stap die uw leven ingrijpend kan veranderen. Precies daarom staan wij klaar om u te voorzien van toegewijde ondersteuning. Met ons op maat gemaakte medische programma voor obesitas werken wij samen met een ervaren team om vast te stellen welke aanpak het meest geschikt is voor u en om u te begeleiden bij gewichtsbeheersing door middel van een gezonde levensstijl. Wij stellen een behandelplan op dat is afgestemd op uw behoeften, waarbij verschillende benaderingen worden gecombineerd, waaronder voedingsadvies, dieetplanning, aanbevelingen voor lichaamsbeweging en indien nodig medicamenteuze behandeling.

Onze ervaren zorgprofessionals werken nauw met u samen om een persoonlijk medisch behandelplan voor obesitas op te stellen. Wij bieden:

 • Voedingsadvies en dieetplanning om u te helpen een gezond voedingspatroon te ontwikkelen en uw gewichtsverliesdoelen te bereiken.
 • Ondersteuning bij het aannemen van een actievere levensstijl met programma's voor lichamelijke activiteit en bewegingsadviezen.
 • Hulp bij gewichtsverlies met behulp van medicijnen en follow-updiensten indien nodig.

Het bestrijden van overgewicht betekent een gezonde toekomst tegemoet gaan. Doe met ons mee en verbeter uw kwaliteit van leven door middel van gezond gewichtsverlies.

Wat is obesitas?

Obesitas is een aandoening waarbij er een overmatige ophoping van lichaamsvet plaatsvindt. Het ontstaat meestal doordat er meer calorieën worden geconsumeerd dan verbrand. In zeldzame gevallen kan obesitas worden geassocieerd met hormonale afwijkingen, en patiënten die zich melden met obesitasklachten worden ook op hormonale aspecten beoordeeld. Voor patiënten waarbij obesitas niet het gevolg is van hormonale stoornissen, is een evaluatie van hun voedings- en levensstijlgewoonten en de identificatie en correctie van problemen de eerste stap. Chirurgische behandeling kan worden overwogen voor patiënten bij wie deze benaderingen niet succesvol zijn gebleken en die naar verwachting baat kunnen hebben bij een operatie. Obesitas kan de levensverwachting gemiddeld met 10 jaar verkorten en heeft ook negatieve gevolgen voor het sociale en beroepsleven. Volgens de criteria van de World Association of Obesity Surgery wordt een body mass index (BMI) van meer dan 30 kg/m² gedefinieerd als obesitas. BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht te delen door het kwadraat van de lengte. Als voorbeeld, een persoon van 170 centimeter lengte en 70 kilogram gewicht, heeft een BMI van 24,22, wat binnen de categorie 'gezond gewicht' valt volgens de onderstaande tabel. Als dezelfde persoon echter 90 kilogram weegt, zou de BMI 31 zijn, wat als zwaarlijvig wordt geclassificeerd.

Lichaamsmassa-index (BMI) definities:
 • Ondergewicht: BMI < 18
 • Gezond gewicht: 18 - 25
 • Overgewicht: 25 - 30
 • Zwaarlijvig: 30 - 35
 • Ernstig obees: 35 - 40
 • Zwaarlijvig: 40 - 50
 • Super obees: 50 - 60
 • Super super obees: 60 en hoger
Gezondheidsrisico's van obesitas

Obesitas is een systemische aandoening die het hele lichaam beïnvloedt. Het staat in verband met aandoeningen zoals diabetes, hypertensie, hoog cholesterol, slaapapneu, menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid, hernia, psychische problemen, sommige vormen van kanker en gewrichtsontstekingen.

Het bestrijden van obesitas

Eenmaal ontwikkeld, is obesitas moeilijk te behandelen. De sleutel tot het bestrijden ervan ligt in preventie, en dit begint met het aannemen van een gezonde levensstijl, bij voorkeur vanaf jonge leeftijd. Helaas kan slechts één of twee op de tien patiënten met obesitas gewichtsverlies bereiken door middel van gezonde voeding en lichaamsbeweging, dat wil zeggen bij patiënten met een BMI van meer dan 30. Dit benadrukt het belang van preventie en het voorkomen van obesitas in plaats van het behandelen ervan. De belangrijkste componenten van de behandeling van obesitas omvatten dieettherapie, lichaamsbeweging, gedragstherapie, medicamenteuze therapie en bariatrische interventies.

Voordelen van obesitasbehandeling voor patiënten

Patiënten die worstelen met obesitas kunnen hun gezondheid herwinnen, hun sociale activiteiten behouden en hun zelfvertrouwen herstellen. Wij bieden een scala aan methoden en oplossingen om niet alleen gewichtsverlies te bereiken, maar ook om uw gezondheid te behouden op lange termijn met gepersonaliseerde behandelingen.

Wat onderscheidt de diensten van MedGlobal Healthcare?

Bij MedGlobal Healthcare bieden wij psychologische ondersteuning vóór de operatie om u te helpen op een gezonde manier gewicht te verliezen. Ons unieke subbewustzijnsprogramma, een primeur in ons land, ontwikkelt gepersonaliseerde benaderingen door uw hersenen en andere relevante mechanismen te onderzoeken, met de betrokkenheid van gedrags- en omgevingsveranderingen. Wij passen deze methoden multidisciplinair toe met teams van experts op hun vakgebied, waaronder psychologen, diëtisten en fysiotherapeuten.

Waarom zou u kiezen voor MedGlobal Healthcare?

Bij MedGlobal Healthcare beschikken we over academische expertise en deskundige teams die de meest professionele behandelingen bieden voor obesitas en de gerelateerde problemen, met gepersonaliseerde behandelmethoden. Ons proces omvat alles, van bewuste en onbewuste gedragsveranderingen tot groepsbehandelingen, van op maat gemaakte voedings- tot bewegingsprogramma's, van acupunctuur tot hypnose, en zelfs maagbotox en chirurgische ingrepen, afhankelijk van de individuele situatie.

Wat bereikt de patiënt aan het einde van de behandeling?

Ten eerste helpt onze behandeling mensen zichzelf te begrijpen en bewust gezond te leven via een effectieve en duurzame aanpak. Vervolgens elimineren we het risico op terugval met deskundige behandelingen, zodat mensen hun gezondheid volledig kunnen herstellen en levenslang gelukkig kunnen zijn.