Ooggezondheid en oogziekten

cs-sign-of-thyroid-eye-disease-1440x810

Ooggezondheid en oogziekten

Een goede ooggezondheid is essentieel voor een hoge levenskwaliteit. Sommige oogziekten kunnen zich sluipend ontwikkelen en blijvende schade veroorzaken, zelfs tot het punt van verlies van het gezichtsvermogen, als ze niet tijdig worden behandeld. Daarom is het cruciaal om regelmatig oogonderzoeken te ondergaan en potentiële oogziekten te identificeren voordat ze ernstig worden. Voor mensen die in goede gezondheid verkeren, wordt aangeraden om jaarlijks een oogscreening te laten uitvoeren. Als iemand echter klachten heeft over zijn ooggezondheid, is het belangrijk om een grondig onderzoek te ondergaan bij de afdeling Oogheelkunde.

De afdeling Oogheelkunde biedt een breed scala aan diensten, waaronder gespecialiseerde zorg op het gebied van vitreo-retinale ziekten, cataract-refractieve chirurgie, oculoplastische chirurgie, glaucoom, diagnose en behandeling van maculadegeneratie, refractieafwijkingen, strabisme en kinderoogheelkunde. Dankzij moderne technologieën kunnen gespecialiseerde artsen de nieuwste methoden inzetten voor de diagnose en behandeling van oogziekten.

Enkele van de behandelingen en diensten die beschikbaar zijn, omvatten:

– Geavanceerde lenzen voor verbeterd zicht
– Medische en cosmetische toepassingen van botox
– Esthetische ingrepen voor de oogcontouren
– Chirurgie voor pterygium (bindvliesgroei)
– Chirurgische ingrepen voor chalazion en cysten
– Cataractchirurgie (Phaco)
– Behandeling van netvliesaandoeningen
– Ziekten van het hoornvlies
– Ooglidchirurgie
– Behandeling van glaucoom (verhoogde oogdruk)

Een optimale ooggezondheid is binnen handbereik met de expertise van gespecialiseerde artsen en het gebruik van geavanceerde technologieën in de wereld van oogheelkunde.